Bạn đang xem bản rút gọn của tài liệu. Xem và download ngay bạn dạng đầy đủ của tài liệu tại trên đây (94.9 KB, 13 trang )


ĐỀ LUYỆN THI GIỮA KÌ 1 LỚP 8 MƠN TIẾNG ANH

CĨ ĐÁP ÁN NĂM 2020 - 2021

I. Đề thi tiếng Anh giữa học kì 1 lớp 8 bao gồm đáp án

Choose the word that has the underlined part pronounced differently.

Bạn đang xem: Đề thi tiếng anh lớp 8 giữa học kì 1

1. A. Pan B. Match C. Lamp D. Save

2. A. Safety B.electricity C.my self D.any thing

3. A. Tiger B.fire C.stripe D.prince

4. A. Door B.foolish C.choose D.soon

5. A. Chore B.school C.kitchen D.choose

Xem câu trả lời

1 - D; 2 - C; 3 - D; 4 - A; 5 - B;

Choose the best option marked A, B, C or D to complete each sentence.

1. I’ll see you _______- Wednesday.

A. On

B.in

C.at


(2)

2. Cha does the homework ________, nobody helps him.

A. Hisself

B.myself

C.himself

D.herself

3. The sun ______- in the east và sets in the west.

A. Rise

B.rises

C.rising

D.rose

4. Nga’s grandmother used _______- in Hue when she was young.

A. Live

B.to live

C.living

D.lives

5. “Why is nam absent today ?” – “ __________- he was sick.”

A. So

B.But


(3)

D.Because

6. Miss Jackson said you _______- work harder on your Spanish pronunciation.

A. Should

B.ought

C.have to

D.will

7. I _______- to lớn school by bus last year.

A. Will go

B.go

C.went

D.am going

8. She isn’t _______- to be in my class.

A. Enough age

B.enough old

C.age enough

D.old enough

Xem đáp án


(4)

Read the passage carefully then decide whether the following statements are true (T) or false (F).

Peter had a letter khung his sister yesterday. She lives in Nigeria. In her letter, she said that she was coming to lớn England next month. If she comes, she will get a surprise. Peter is now living in a beautiful new house in the country. The house was completed five months ago. Inhis letter, he said that, he wanted her khổng lồ stay with his family. The house has many large rooms và there is a lovely garden. It is a modern house. So it looks strange to lớn some people.It must be the only modern house in the district.

1. Peter lives in Nigeria.

2. His sister’s coming to lớn England next month.

3. Peter’s new house is in the city.

4. The house has many large rooms và there is a lovely garden.

Xem lời giải

1 - F; 2 - T; 3 - F; 4 - T;

Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it.

1. Minh should study harder for his exam.

→ Minh ought ………

2. My sister felt sick yesterday, so she stayed at home.

→ Because ………


(5)

→ She isn’t ……….

Xem giải đáp

1 - Minh ought to study harder for his exam.

2 - Because my sister felt sick yesterday, she stayed at home.

3 - She isn’t old enough to lớn drive a car.

Rearrange the jumbled words to lớn make meaningful sentences.

1. Here/ between/ came /8a.m. Và 9a.m. / they


→……….

2. Different/ language learners/ ways/ learn/ words/ in.

→………

Xem giải đáp

1 - They came here between 8 a.m. And 9 a.m.

2 - Language learners learn words in different ways

II. Đề kiểm soát tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 có đáp án

I. Choose the word that has the underlined parts pronounceddifferently from the others.

1. Match B. Chore C. School D. Choice

2. Wanted B. Washed C. Danced D. Played


(6)

4. Pictures B. Watches C. Buses D. Brushes

5. Looked B. Washed C. Walked D. Needed

Đáp án: 1. C; 2. A; 3. D; 4. A; 5. D

II. Choose the correct word to complete the sentence.

6. You must________the lesson carefully before your test.

A. Learn

B. To lớn learn

C. Learning

D. Learns

7. Hoa is old enough ________a car.

A. Drive

B. Drove

C. Khổng lồ drive

D. Driving

8. We mustn’t let children________in the kitchen.

A. Lớn play


(7)

C. Played

D. Plays

9. Mai ________to visit me next week.

A. Is going

B. Going to

C. Is going to

D. Are going to

10. Bell and Watson ________the telephone in 1877.

A. Introduce

B. Introduces

C. Introduced

D. To lớn introduce

11. Bao spends his không tính phí time doing volunteer work at a local ________

A. Orphanage

B. Volunteer

C. Hospital

D. School

12. ________is your new English teacher like? - She’s very kind.


(8)

B. Who

C. What

D. Which

13. I lượt thích Nam’s sense of humor. His jokes always make us laugh ________.

A. Happy

B. Unhappy

C. Happily

D. Unhappily

14. Children ________play with matches. It only takes one match to cause a fire.

A. Shouldn’t

B. Mustn’t

C. Don’t have to

D. Don’t

15. - Hoa: I can’t reach that apple. - Lan: Don’t worry. I ________you.

A. Help

B. Will help

C. Am going lớn help

D. Helped


(9)

A. Why don’t we

B. Shall we

C. Let’s

D. Can we

17. Putting a knife ________an electrical socket is dangerous.

A. To

B. Into

C. At

D. In

18. ________ does Miss Hoa want lớn be a teacher? -Because she loves children.

A.What

B. Who

C. What

D. Why

19. Who repaired the bicycle for you? - Nobody. I repaired it________

A. Itself

B. Myself

C. Yourself


(10)

20. I và Thu can look after ________.

A. Herself

B. Myself

C. Ourselves

D. Themselves

Đáp án:

6. A 7. C 8. B 9. C 10. C 11. A 12. C 13. C

14. A 15. B 16. C 17. B 18. D 19. B 20. C

III. Put the verbs in the right tense or form.

21. We usually (go) ... To the library three times a week.

22. Nga and Hoa (see) ... A movie tonight.

23. Sue can (speak) ... Vietnamese very well.

24. I often (go) ... To school six days a week.

25. Last week, I (write) ... A letter khổng lồ him.

26. She isn’t old enough (play) ... Soccer in team.

27. We all enjoy (read) ... Books in our free time.

28. She (do) ... Her homework at the moment.


(11)

21. Go; 22. Is going to see; 23. Speak; 24. Go;

25. Wrote; 26. Khổng lồ play; 27. Reading; 28. Is doing

IV. Choose the correct option (A, B, C or D) that best fits eachspace in the following passage.

A customer telephoned the Thanh Cong Delivery Service (1) ________ June 16th just aftermidday. The customer’s (2) ________ was Mr. Nam, (3) ________ he wanted to (4)________ to Mrs. Van. Mrs. Van was at a (5) ________ và could not come to the phone.So Mr. Toan (6) ________ a message. Mr. Phái mạnh called (7) ________ his stationery order.He said Mrs. Van could reach him (8) ________ 8634082.

1. A. At B. From C. On D. In


2. A. Address B. Name C. Phone D. Friend

3. A. & B. But C. So D. When

4. A. điện thoại tư vấn B. Tell C. Say D. Speak

5. A. Family B. Office C. Meeting D. Moment

6. A. Gave B. Took C. Left D. Sent

7. A. For B. Khổng lồ C. About D. In

8. A. With B. In C. By D. At

Đáp án

1. C 2. B 3. A 4. D 5. C 6. B 7. C 8. D


(12)

1. They plan lớn collect used paper and send them for recycling. (Use ‘be going to’)

They are __________________________________

2. He is short. He can’t stick the picture above the window.(Combine sentences using“enough”)

He __________________________________

3. His hair is short and black.

He has __________________________________

4. Mary is too young lớn get married. (Using “enough”)

Mary is not __________________________________

5. We intend to lớn meet her at the airport tonight. (Use ‘be going to’)

We are __________________________________

Đáp án:

1. They are going to collect used paper & send them forrecycling.

2. He is not tall enough to lớn stick the picture above the window.

3. He has short black hair.

Xem thêm: Chất X Có Ctpt C3H6O2 Là Este Của Axit Axetic C, Please Wait

4. Mary is not old enough to lớn get married.

5. We are going lớn meet her at the airport tonight


(13)

Bài tập tiếng Anh lớp 8 nâng cao:


Tài liệu liên quan


*
De thi thu so 1 (co dap an) 2 595 3
*
Đề thi Toán hk 1 có đáp án 2 538 0
*
HAC hai - DE THI HSG TOAN 1 (CO DAP AN) 2 401 0
*
De thi thu so 1 - teo dap an 5 342 0
*
Đề thi demo toán - 1 (có lời giải kèm theo) pptx 7 348 0
*
Đề thi test toán - 1(có đáp án kèm theo) pot 5 318 0
*
Đề soát sổ 45 phút trang bị lý 11 - bài bác số 3 (có đáp án) 2 1 10
*
Đề thi demo lần 1 tất cả đáp án 5 234 0
*
de kiem tra hkii tinh binh dinh dia ly khoi 11 co dap an 23561 2 95 0
*
Đề thi giờ việt lớp 5 cuối học kỳ 2 tất cả đáp án 4 309 2
*


Tài liệu các bạn tìm kiếm đã chuẩn bị sẵn sàng tải về


(16.08 KB - 13 trang) - cài đặt Đề thi giữa kì 1 môn giờ Anh lớp 8 năm 2020 - 2021 - Đề soát sổ tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 tất cả đáp án
Tải bản đầy đủ ngay
×