Đề thi tiếng Anh lớp 6 học kì 1 bao gồm đáp án năm 2021 sách new (90 đề) - liên kết tri thức, Cánh diều, Chân trời sáng tạo

trabzondanbak.com soạn và đọc Đề thi giờ đồng hồ Anh lớp 6 học kì 1 gồm đáp án năm 2021 sách bắt đầu (90 đề) những bộ sách liên kết tri thức, Cánh diều, Chân trời sáng tạo được tổng hợp chọn lọc từ đề thi môn tiếng Anh 6 của các trường THCS để giúp đỡ học sinh bài bản ôn luyện tự đó ăn điểm cao trong những bài thi giờ đồng hồ Anh lớp 6.

Bạn đang xem: Đề kiểm tra học kì 1 tiếng anh lớp 6

*

Phòng giáo dục đào tạo và Đào tạo thành ...

Đề thi học tập kì 1 - Chân trời sáng sủa tạo

Năm học tập 2021 - 2022

Bài thi môn: giờ Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời hạn phát đề)

(Đề số 1)

I. Circle and Odd one out.

1. A. Xe đạp B. Bus C. Plane D. Photo

2. A. Beautiful B. Big C. Market D. Noisy

3. A. Train B. Post office C. Clinic D. Supermarket

4. A. Mother B. Father C. Brother D. Doctor

II. Give the correct khung of verbs in bracket.

1. They (be) ................... Engineers.

2. She (live) ................... On Tran Phu street

3. Phong (not/ listen).............................. To the music every day.

4. Look! Minh (play) ................... Soccer.

III. Choose the correct answer

1. Hi. My name is John. What’s__________name? - My name’s Lan.

A. My B. Her C. His D. Your

2. How many books does Ba___________? - He has eight.

A. Have B. Has C. Khổng lồ have D. Having

3. Does Lan have Math on Tuesday? - No, she___________.

A. Don’t B. Doesn’t C. Hasn’t D. Haven’t

4. She ___________ her teeth every evening.

A. Brush B. Lớn brush C. Brushing D. Brushes

5. What is she doing ? - She __________ to lớn music.

A. Listen B. Listens C. Is listening D. Listening

6. He has breakfast _____ six o’clock.

A. In B. At C. On D. For

7. My school is ________ to a hospital.

A. Near B. Next C. Beside D. Between

8. Where is ________ school? - It’s in the country.

A. Nams’ B. Phái mạnh C. The Nam’s D. Nam’s

IV. Find the word which the underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. House B. Trang chủ C. Khách sạn D. Hour

2. A. Truck B. Bus C. Ruler D. Lunch

V. Read the passage and choose True (T) or False (F)

My name is Mai. I am a student at Thang Long School. It is in the country. Every morning, I get up at five o’clock. I take a shower, have breakfast & go to school at 6.30. I have classes from 7.00 khổng lồ 11.15. At 12.00 I have lunch at school. In the afternoon, I vày the housework và play volleyball. In the evening, I watch television or listen khổng lồ music và do my homework. I go lớn bed at 10.30.

1. Mai is a student at Thang Long School.

2. Mai goes lớn school at half past six.

3. She does the housework and plays volleyball in the afternoon.

4. In the evening, she doesn’t watch television.

VI. Rearrange these words khổng lồ make complete sentences.

1. Lives/ he/ near/post-office/the

..…………...…………….……...…………….……...…………….…….....……

2. Listens / phái mạnh / after / to lớn / school / music .

..…………...…………….……...…………….……...…………….…….....……

3. School / city / is / my / the / in

..…………...…………….……...…………….……...…………….…….....……

ĐÁP ÁN

I.

1. D 2. C 3. A 4. D

II.

1. Are

2. Lives

3. Doesn’t listen

4. Is playing

III.

1. D 2. A 3. B 4. D

5. C 6. B 7. B 8. D

IV.

1. D 2. C

V.

1. T 2. T 3. T 4. F

VI.

1. He lives near the post-office.

2. Phái mạnh listens to lớn music after school.

3. My school is in the city.

Lưu trữ: Đề thi tiếng anh lớp 6 học kì 1 - sách cũ:

Hiển thị nội dung

*

Phòng giáo dục và Đào sinh sản ...

Đề thi học kì 1 - Cánh diều

Năm học tập 2021 - 2022

Bài thi môn: giờ đồng hồ Anh lớp 6

Thời gian làm cho bài: phút

(không kể thời hạn phát đề)

(Đề số 2)

I. Find the word which has a different sound in the underlined part.

1. A. Teachers

B. Desks

C. Rubbers

D. Rulers

2. A. Pencil

B. Help

C. Lesson

D. New

3. A. Lamp

B. Play

C. Stay

D. Crazy

4. A. Bookshelves

B. Computers

C. Relatives

D. Presents

II. Choose the correct answer.

1. I always…………………………our grandparents good health & a long life.

A. Hang

B. Decorate

C. Wish

D. Bring

2. There are many beautiful ……………………………in our garden at Tet. They are really colourful.

A. Trees

B. Flowers

C. Plants

D. Balloons

3. This river is …………………………. There is a lot of waste.

A. Important

B. Interesting

C. Noisy

D. Polluted

4. ………………………. Is the first person visiting your house at Tet.

A. First rooster

B. Lucky money

C. Rooster

B. Apricot blossom

5. I can"t ............... My timetable.

A. Finding

B. Finds

C. Find

D. Finded

6. We …………… wash our hands before the meals.

A. Should

B. Won’t

C. Shouldn’t

D. Mustn’t

7. Where’s Tuan? He …………… judo with his friends.

A. Is playing

B. Is doing

C. Play

D. Do

8. London is a big city, but Tokyo is …………… than London.

A. The biggest

B. Biggest

C. Bigger

D. Big

9. What …………….. Your favourite sport?

A. Do

B. Does

C. Are

D. Is

10. He usually …………… in the morning.

A. Is jogging

B. Jog

C. Jogs

D. Jogging

III. Rearrange given words to make sentences

1. Places/ we/ throw/ at/ public/ shouldn’t/trash/./

…………………………………………………………………

2. To/ this/ a/ she/ pagoda/ will/go/ Sunday/./

…………………………………………………………………

3. Team/ going/ are/ plant/ trees/ our/ some/to/./

…………………………………………………………………

4. Is/ in/ this/ the/ book/ store/ best/ the/./

…………………………………………………………………

5. To/ students/ uniform/ must/ wear/ Vietnam/ in /school/./

…………………………………………………………………

IV. Choose the correct option A, B, C or D for each the gap lớn complete the passage below.

Ha Long bay is in quang quẻ Ninh Province. It has many (1) ……….. And caves. The islands are named after things around us. (2) ……….. The bay you can find Rooster và Han Island và even Man’s Head Island. You must (3) ………..a boat ride around the islands – it’s essential! Tuan Chau is (4) ……….. Island in Ha Long Bay. There you can (5) ……….. Great Vietnamese seafood. You can watch (6) ……….. Dances. You can join exciting (7) ………... Ha Long cất cánh is Vietnam’s most beautiful (8) ………..wonder.

1. A. Rocks B. Islands C. Island D. Lakes

2. A. On B. At C. In D. Over

3. A. To lớn take B. Taking C. Take D. To taking

4. A. The biggest B. Big C. Biggest D. Bigger

5. A. To enjoy B. Enjoy C. Enjoying D. Enjoyed

6. A. Historic B. Good C. Traditional D. Difficult

7. A. Activity B. Acts C. Activities D. Actions

8. A. Natural B. Nature C. Local D. International

V. Give the correct form of the verbs

1. Every day she (get) …………..up at 5.00, but today she (get )…………………. Up at 6.00

2. The children (walk) ………………………………to school now

3. Lan never ( go ) ………………………………camping in winter

4. ……………………..David ( travel )………………………….. To Viet nam giới by plane now?

ĐÁP ÁN

I.

1 - B; 2 - D; 3 - A; 4 - D;

II.

1 - C; 2 - B; 3 - D; 4 - A; 5 - C;

6 - A; 7 - B; 8 - C; 9 - D; 10 - C;

III.

1 - We shouldn"t throw trash at public places

2 - She will go khổng lồ a pagoda this Sunday.

3 - Our team are going to lớn plant some trees.

4 - This is the best book in the store.

5 - Students must wear uniform lớn school in Vietnam.

IV.

1 - B; 2 - C; 3 - C; 4 - A;

5 - B; 6 - C; 7 - C; 8 - A;

V.

1 - gets - gets;

2 - are walking;

3 - goes; 4 - Is... Travelling;

*

Phòng giáo dục và Đào chế tạo ...

Đề thi học tập kì 1 - liên kết tri thức

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: giờ đồng hồ Anh lớp 6

Thời gian làm cho bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 3)

I. Supply the correct Tense or khung of the Verbs in parentheses.

1.She ……………… in the hospital. (NOT WORK)

2. They ……………… lớn a new apartment next month? (MOVE)

3. The children are here. They ……………… some models. (MAKE)

4. It’s time ……………… home. (GO)

II. Choose the correct answer.

1. Boys often play soccer after school, but girls ……………… .

A. Aren’t B. Aren’t playing C. Don’t D. Don’t play

2. The bookstore is ……………… of the bakery.

A. The left B. Next C. Near D. In front

3. Find one odd word

A. Better B. Smaller C. Worker D. Hotter

4. On the street, there ……………… a bookstore, a supermarket & a toystore.

A. Am B. Is C. Are D. Be

5. I live in a ……………… neighborhood. There are a lot of stores near my house.

A. Quite B. Quiet C. Calm D. Noisy

6. Mai’s apartment is ……………… than Nam’s.

A. Modern B. Moderner C. More modern D. Most modern

7. Shh! The baby ……………… .

A. Sleep B. Sleeps C. Is sleeping D. Slept

8. It’s dinner time. I‘d better ……………… .

A. Go B. To go C. Going D. Am going

9. We are talking to lớn firefighters and checking ……………… different fire trucks.

A. Over B. In C. Into D. Out

10. Which underlined part is pronounced differently ?

A. Coffee B. See C. Agree D. Free

III. Read and match.

A

B

1. Shall we go there by bike ?

A. Me, too.

2. Can you help me, please ?

B. Yes, sure.

3. Would you like to play outside ?

C. Sorry, I can’t.

4. I’m so excited.

D. No, let’s walk there.

IV. Read the passage, & decide whether the statements that follow are True or False.

My grandma is my best friend. She is 68 years old. She lives with our family. She was a maths teacher at a secondary school. She likes getting up early and watering the flowers in our garden. She usually helps me with my homework. In the evening, she tells me interesting stories. She also listens to lớn me when I’m sad. I love her a lot.

1. The author’s best friend isn’t young.

2. She helps the tác giả do the housework.

3. She teaches maths at a secondary school.

V. Make the questions with the words underlined.

1. My parents are taking me to lớn London this Saturday.

2. They often play soccer after school.

VI. Write the sentences with the cues given

1. Hue / be / busy / than / da Nang / ?

2. I / bởi / gardening / tomorrow.

3. How many / bench / there / in your classroom ?

Đáp án Đề số 3

I. Supply the correct Tense or khung of the Verbs in parentheses.

1 - doesn"t work; 2 - Are they moving;

3 - are making; 4 - to lớn go;

II. Choose the correct answer.

1 - C; 2 - D; 3 - C; 4 - B; 5 - D;

6 - C; 7 - C; 8 - A; 9 - D; 10 - A;

III. Read & match.

Xem thêm: Cách Cài Tiếng Việt Cho Tft Mobile Trên Điện Thoại, Top 17 Tải Tft Mobile Tiếng Việt Mới Nhất 2022

1 - D; 2 - B; 3 - C; 4 - A;

IV. Read the passage, & decide whether the statements that follow are True or False.